Formació

Trobem que la formació és clau per adaptar-se a noves eines i conceptes. Vivim en una era volàtil on la majoria dels infants no poden saber de què treballaran de grans perquè les seves professions encara estan per inventar.

És per això que creiem que l'aprenentatge a llarg de la vida és crucial: hem d'aprendre i desaprendre, però, sobretot, hem de sorprendre'ns a nosaltres mateixes en la descoberta de les nostres habilitats i la potenciació de competències transversals i imprescindibles d'aquest inici de segle.

A les portes obertes, vam dur a terme un taller de creació de videojocs amb llenguatges de programació visual; i durant els mesos d'octubre a desembre, hem dut a terme diferents accions formatives, algunes, amb perspectiva de gènere:

  • curset de seguretat informàtica bàsica
  • tallers intensius de seguretat holística
  • curset de maquetació de continguts web
  • curset de sistemes operatius lliures
  • curset d'edició de revistes
  • curset de postals nadalenques animades

Al primer trimestre de 2018 hem proposat tres cursets més sobre seguretat, continguts web i programació. A més, al acollir el projecte pilot de La Troca, des del Lleialtec vam organitzar un taller formatiu per muntar l'aula informàtica que el projecte requeria. És una aula que funciona íntegrament amb programari lliure, i els ordinadors són reciclats.

Des del darrer trimestre de 2018, col·laborem amb La Troca i la seva oferta formativa amb les "càpsules informàtiques", que apropen el programari lliure a les veïnes.

Els cursos i tallers els podeu trobar aqui.