Divulgació

Som conscients que les persones no donem valor a les coses que no entenem o amb les que no estem familiaritzades. I tot i que la majoria de persones usem dispositius digitals i, per tant, moltíssim programari, poques són les persones que reflexionen sobre perquè fan servir un programari o altre, o sobre qui l'ha fet i perquè, o sobre com pot donar tants diners una cosa que és «gratis»...

En aquest primerenc «boom digital» de principis de segle, trobem que el que s'incrementen són els dispositius i els programes, però no la consciència digital de les persones que en fan ús. És per això que, de tant en tant, proposem taules obertes on tractar temes concrets.

A les portes obertes, en vam dinamitzar dues: una sobre el propi model tecnològic de la Lleialtat; i l'altra, sobre les connexions entre el la comunitat del programari lliure i les iniciatives de l'Economia Social i Solidària (ESS). I, durant novembre i desembre, en vam dinamitzar dues més: una sobre tecnologia Blockchain i una altra sobre programari lliure i ESS.

Arrel del projecte Equipaments Lliures, hem iniciat els BerenaTec, berenars divulgatius on, amb tec i teca, es convida a les veïnes a conèixer tecnologies lliures i privatives, i debatre sobre sobirania tecnòlogica.